Ingrediënten Voor een bakblik van ca 25cm bij 25cm of rond doorsnede 28:
Een pak boerencake+ de ingrediënten of:
150 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
300 gram bloem
2,5 gram bakpoeder en snufje zout
150 + 100gr aardbeien
1 volle theelepel vanille-extract
150 + 100 gram rabarber
1,5 dl crème fraîche
75 gr ongezouten roomboter
100 gram bloem en 100 gram suiker
klein bakje mascarpone, basterdsuiker, goeie advocaat.
Bereiden: Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte)
Verwarm de roomboter tot het bruin wordt. Even afkoelen. Voeg vanille aroma en de eieren 1 voor `1 toe daarna de crème fraîche. Alle natte ingrediënten zijn nu gemixt.
In een andere kom de vervolgens de bloem, suiker, bakpoeder en zout, of de cakemix
Voeg de droge ingrediënten voorzichtig toe aan de natte (niet mixen op hoge snelheid dus, liever scheppen met een spatel.
Snij 150 gram van de rabarber in kleine stukjes. De rabarber even overgieten met kokend water, uitlekken en afdrogen met een schone theedoek. Snij de aardbeien ook in kleine stukjes.
Spatel het fruit door het beslag en verdeel het beslag over de ingevette bakvorm. Verdeel het extra fruit in stukjes over de bovenkant.
Maak een kruimeldeeg met je vingers van koude boter in kleine stukjes, de bloem en suiker. Strooi dit op het fruit. Bak de cake ongeveer 60 minuten (na 30 minuten kijken en eventueel een beetje naar boven in de oven zetten.
Roer het bakje mascarpone los met een vork of lepel. Voeg een lepel basterdsuiker toe. Roer goed door. Daarna een goede advocaat (de beste is van Eibaar, mmmm) in een swirl er door roeren. Wegzetten in de koelkast.