Ingrediënten:
tulband vorm of cakeblik 25 cm
200 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram bloem
4 eieren
snufje zout
1,5 theelepel bakpoeder
40 gram cacaopoeder
8 oreo koekjes verkruimeld
koekjes om te garneren
Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet je bakvorm in met boter en bestuif licht met cacaopoeder en klop de overtollige cacao er uit.
doe de basterdsuiker, de boter en zout in een kom en mix dit in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 erdoor. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. meng de cacaopoeder met de melk en spatel dit door het beslag. Meng als laatste de oreo's door het cakebeslag.
bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat hem na het bakken even een paar minuten afkoelen en draai hem dan om op een rooster. Als hij afgekoeld is kun je hem afmaken met een glazuur, frosting, cacaopoeder of poedersuiker.