Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten Voor een bakblik van ca 25cm bij 25cm:

 

175 gram boter

160 gram suiker

3 eieren

125 gram bloem en 100 gram amandelmeel of 225 gram bloem

5 gram bakpoeder en snufje zout

125 ml karnemelk

1 volle theelepel vanille-extract

rasp van 1 citroen

ongeveer 8 rijpe pruimen

poedersuiker om te garneren

bakpapier

 

 


Bereiden: Verwarm de oven voor op 170 graden (onder en bovenwarmte)

Mix de roomboter met suiker romig. Voeg de eieren 1 voor `1 toe en vervolgens de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout.

Schenk de karnemelk en vanille erbij.


 

schep met de hand het citroenrasp er door en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de cakevorm. Halveer de pruimen en leg ze met de bolle kant op het beslag. Druk een beetje aan.

Bak de pruimencake ongeveer 40 minuten (na 30 minuten kijken en eventueel een beetje naar boven in de oven zetten. De pruimen moeten wel een beetje 'smelten'.  10 minuten laten afkoelen en daarna de vorm verwijderen en verder afkoelen. Bestrooien met poedersuiker voor het serveren.