Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten (voor ongeveer 25- 35 stuks, afhankelijk van je spuitmond)

4 middelgrote eieren

½ citroen
125 fijne kristalsuiker
125 poedersuikertheelepel vanille essence

40 gram gepelde ongezouten pistache

10 gram maizena

groene kleurstof

1 theelepel vanille essence
glitters, sprinkles

schone kom en mixer met schone gardes (eventueel met citroen ingesmeerd om te ontvetten)

spuitzak met gekartelde spuitmond



Bereiden:
Splits de eieren (geen eigeel in het wit laten komen!)
Pers de citroen uit.
Doe de eiwitten in een kom en voeg 1 eetlepel citroensap en de kristalsuiker toe.
Klop met de mixer tot stijve pieken.  Klop net zolang tot je de kom op z’n kop kan houden.
Spatel het de poedersuiker en de fijngemalen pistache erdoor (niet met de mixer dus)

nu kun je er een beetje van de kleurstof bijdoen.



Verwarm de oven voor op 100 graden  onder en bovenwarmte
Bekleed een bakplaat met bakpapier. spuit met een gekartelde spuitmond kleine toefjes en bestrooi ze met glitter of sprinkles.
2 uur in de oven laten drogen.
Je kunt ze in een goed afgesloten bak een week bewaren.