Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten Rudolf (voor ongeveer 25 stuks

1 ei

boter225 g
suiker175
zelfrijzende bloem300 g

tube versier chocola

rode smarties

ronde uitsteekvorm/glas


Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er ronde koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

je plakt het neusje vast met een beetje glazuur (poedersuiker met water) of gesmolten chocola.

ingrediënten Smeltende sneeuwpop

cupcake mix of eigen recept/ chocolade chocolade ice cups (bol.com vond ik ze nog)

vruchtenhagelslag

tube bruine chocolade versiering

witte glazuur dr oetker of zelf maken van water en poedersuiker (citroen)


Maak je cupcake recept en bak ze in leuke vormpjes.

Als ze zijn afgekoeld  smeer je de glazuur ruim over de bovenkant. De icecup snij je met een scherp mesje een stukje af en daarna het breedste gedeelte eraf.

Meteen in de glazuur stoppen.

een neusje van een vruchtenhageltje en 2 oogjes van bruine chocola

Het is een beetje gefrutsel, maar als traktatie wel erg leuk.