Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina


Ingrediënten (voor ongeveer 25 stuks)

2 middelgrote eieren

½ citroen
200 fijne kristalsuiker
200 gram amandelmeel
1 vanillestokje (koop een goeie, niet zo’n uitgedroogde in een zakje)
1 sinaasappel
25 gram poedersuiker
Bakpapier
(zeefje)


Bereiden:
Splits de eieren (geen eigeel in het wit laten komen!)
Pers de citroen uit.
Doe de eiwitten in een kom en voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Klop met de mixer tot stijve pieken. Dan voeg je de suiker beetje bij beetje toe en klop je zolang tot je de kom op z’n kop kan houden.
Spatel het amandelmeel erdoor (niet met de mixer dus)
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg er uit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel vanillemerg en rasp door het deeg.
Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met folie rusten in de koelkast.



Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht iets lager) Bekleed een bakplaat met bakpapier
Maak met je handen van het deeg een lange rol en snijd er klein plakjes van af (stuk of 25)
Leg de koekjes plat op het bakpapier en knijp er even in met duim en wijsvinger, zodat ze de typische vorm krijgen. Bestuif ze met poedersuiker (met een zeefje bijvoorbeeld)
Bak de ricciarelli in ca. 18 minuten krokant en gaar (niet te bruin laten worden, ze stijven nog op en mogen een beetje taai zijn van binnen. Je kunt ze in een goed afgesloten bak een week bewaren.