Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten: (voor 2 personen)

2 (kalf)schnitzels, plat geslagen

2 a 3 teentjes knoflook

4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (koop verse of rasp zelf)

4 eetlepels paneermeel

2 eetlepels verse peterselie

1 ei

zout en peper

bakboter


bereiding:

Doe zout en peper op de schnitzels.

Meng de geraspte Parmezaanse kaas met het paneermeel en de fijngehakte peterselie op een bord.

op een ander bord breek je een ei en roert het los.

haal de schnitzels een voor een door het ei en leg ze om en om in het paneermeel mengsel. Als je te weinig hebt, maak je een beetje van het mengsel erbij. Moet er wel lekker omheen zitten.



Laat ze niet te lang liggen, anders worden ze vochtig en bakken ze minder mooi. 

Ongeveer 3 a 4 minuten aan elke kant bruin bakken. Neem een anti-aanbakpan en schuif niet ze veel, zodat het korstje er goed omheen blijft zitten. Mogen nog een beetje rosé zijn.Lekker met broccoli of boontjes en aardappeltjes of gebakken gnocchi.