Bereidingstijd: ca. 30 min.
Ingrediënten voor 2 personen
snufje Chinees vijfkruidenpoeder oftewel 5 spice powder ,zout en peper
2 eendenborstfilets met huid
2 rauwe rode bieten geschild en in blokjes van 1 cm 3 takjes + extra verse tijm
1 rode ui in dunne reepjes
2 el balsamico
200 g bramen
1 el boter
Bereiden:
1 Meng het vijfkruidenpoeder met wat zout en peper en smeer de eendenborstfilets hiermee in. Leg de eendenborst met de huid naar beneden in een zware, ovenvaste koekenpan (een skillet) en bak 8-10 minuten tot de huid goudbruin is en het meeste vet is gesmolten. Draai de eendenborst om en bak nog 2-3 minuten verder. Haal de eendenborst uit de pan en leg op een bord om te laten rusten.
2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Bewaar ca. 2 el bakvet en giet de rest uit de pan. Voeg de rode biet en een scheut water toe aan de pan. Zet het vuur laag en gaar de biet 10-15 minuten tot al het water is verdampt. Voeg 3 takjes tijm en de ui toe aan de pan en bak 8-10 minuten tot de ui zacht is. Schenk 100 ml water en de balsamico erbij en roer het geheel goed door.
3 Leg de eendenborst terug in de pan en voeg de bramen toe. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak ca. 8 minuten voor rare of langer naar smaak. 4 Schep de eendenborst uit de pan en laat ca. 5 minuten rusten. Roer de boter door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de eendenborst in plakken en leg terug in de pan. Garneer het geheel met wat extra verse tijm. Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.