Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten 4 personen
1 ui
2 tenen knoflook
1 zoete aardappel
1 aubergine
200 gram gare kikkererwten (gedroogd en gekookt of uit potje)
10 gedroogde abrikozen
4 drumsticks of 4 kippedijfilets
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels ras el hanout (blikje Jonnie Boer, supermarkt) maar schep de grove korrels koriander niet mee.
2 kippenbouillonblokjes
(verse gember, 1 steranijs)
500 ml water

couscous of rijst erbij


bereiden:

Snijdt de aubergine in blokjes en bak deze in een laagje olie bruin in een koekenpan. Zet apart.


Snijdt de ui, knoflook, zoete aardappel aan stukjes en fruit ze even aan in de olie. Schep ze uit de pan.
Bak de kippen drumsticks in dezelfde pan in lepel olie bruin. Dan groente (zonder aubergine) weer toevoegen met de tomatenpuree en even samen bakken.


De ras el hanout kruiden, gehalveerde abrikozen, beetje geraspte gember en verkruimelde bouillontabletten erbij en 500 ml water. 30 minuten zacht stoven. Daarna deksel eraf, aubergine en kikkererwten erbij en nog even op middelhoog vuur wat inkoken tot kip en zoete aardappel zacht zijn. Daarna kun je het rustig even laten staan om de smaken in te laten trekken.
Intussen couscous of rijst koken.