Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina


ingredienten: (4 personen)

600 gram rundvlees, bijvoorbeeld riblap.
50 gram rauwe ham (plak coburger bijvoorbeeld)
50 gram sterk gekruide harde worst
50 gram spek
500 gram uien
2 wortelen
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
Olijfolie, bakboter
Blik(ken) tomaten, of passata 500 g
Zout, peper. Kruiden naar smaak. (Parmezaanse kaas)




Snijdt het vlees in stukken, dep het droog. (oorspronkelijk is het met 1 groot stuk vlees, maar ik vind het makkelijker om het vlees van tevoren al in stukken te snijden)
Hak de rauwe ham, spek, worst samen fijn.
Hak de uien, knoflook, wortel, selderij in dunne schijfjes.
Verhit de olie en bakboter en braad de stukken vlees rondom even aan.
Haal het vlees er uit. En doe nu het spek/worstmengsel in de pan. Laat dit even fruiten.
Dan voeg je de gesneden groenten toe. En even later de tomaten. Leg het vlees erbij en voeg beetje water toe zodat het vlees onder komt te staan.
Geen zout toevoegen!!!!  Omdat de worst en spek zout zijn moet je dit later afproeven.
Wel kun je naar smaak wat kruiden toevoegen als oregano of italiaanse kruiden.
Na ongeveer 2,5 uur kijk je of het vlees gaar is. Laat eventueel met nog wat water erbij nog 15 minuten stoven. Is de saus te dun? Dan kun je hem nog wat inkoken. (binden met boter, room of bloem kan natuurlijk ook). Maak  af met peper en zout.



Lekker met aardappelen. Maar pasta kan ook.
De volgende dag, kun je het restant van de saus met pasta als primo of lunchgerecht serveren. Geef dit dan met verse geraspte Parmezaanse kaas!