Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

ingredienten: (4 personen)
250 ml runderbouillon
20 gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) supermarkt
60 gr boter
Olijfolie
400 gr champignons (liefst kastanje)
800 gr runderlappen in blokjes 5 cm
100 gr gerookt spek, liefst plak in stukjes gesneden
1 ui fijngesneden
4 tenen knoflook geperst
1 tl komijnzaad, liefst zelf gemalen in de vijzel
125 ml rode wijn
300 ml passata
2 tl gerookt paprikapoeder
Aardappelpuree erbij , (bieslook om te garneren


1. Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook. Haal van het vuur en voeg de eekhoorntjesbrood (porcini) toe. Laat 30 minuten weken. 

2. Smelt intussen de helft van de boter en 2 tl olie in een grote braadpan op halfhoog vuur. Bak de champignons af en toe omscheppend in ongeveer 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons in een schaaltje en houdt apart.

3. Verwarm wat olie in dezelfde pan op hoog vuur . Breng het vlees op smaakt met peper en zout en bak in gedeelten bruin. Schep het vlees op een bord en houd apart.


4. Doe nu het spek in de pan op halfhoog vuur. Laat dit even bakken in 3 minuten goudbruin.
Dan voeg je de gesneden ui toe. 3 minuten. Daarna de knoflook en de komijn. Bak nog 1 minuut mee. Voeg de wijn toe  en 2-3 minuten inkoken tot het iets stroperig is.
5. Leg het vlees, de passata, bouillon en geweekte porcini erbij en breng aan de kook. Daarna op zacht pitje zetten.
Geen zout toevoegen!!!!  Je moet je dit later afproeven.
6.Na ongeveer 2,5 uur kijk je of het vlees gaar is. Voeg dan de champignons met het vocht toe, laat zonder deksel nog ongeveer 15 minuten sudderen tot het vlees helemaal zacht is. Maak  af met de gerookte paprika en eventueel peper en zout.
Lekker met aardappelpuree of rijst. .


 De volgende dag, kun je het restant van de saus met pasta als primo of lunchgerecht serveren. Geef dit dan met verse geraspte Parmezaanse kaas!