Ingrediënten Pasta Carbonara (2 personen)
250 gram spaghetti of tagliatelle
4 middel eieren (2 hele, 2 eigeel)
150 gram guanciale of pancetta
30 gram pecorino
30 gram parmezaan
zwarte peper
zout
extra kaas om er over te doen aan tafel
basilicum voor garnering
bereiding:
1. bak de guanciale (varkenswang) langzaam uit in een hapjespan. als ze krokant zijn haal je ze er uit. Het spekvet blijft in de pan!
2. breek 2 hele eieren in een kom en splits 2 eieren waarvan je het eigeel bij de hele eieren doet. Dit klop je luchtig met een garde.
3. Voeg 2x 30 gram kaas toe. Kaas klop je door de eieren.
4. Kook ruim water met zout en kook de pasta al dente.
5. Langzaam het spekvet verwarmen, voeg de pasta uit de pan toe met aanhangend water (dus niet afgieten! ) 100 ml kookvocht er bij. Aan de kook brengen.
6. Doe het gas uit! Al roerend het ei/geraspte kaas mengsel erbij voegen. Er ontstaat een soort saus. Daarna nog wat zwarte peper, geraspte kaas en de spekjes er overheen strooien. Afmaken met reepjes basilicum en meteen serveren (op voorverwarmde borden)