Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten Voor 2 personen (de hoeveelheid pesto is aan de ruime kant):
1 gerookte kipfilet
150 gram pistachenoten (waarvan 50 gram ter garnering)
3 teentjes knoflook
25 gram basilicum
50 gram vers geraspte parmezaan of pecorino
Eventueel citroensap of rasp naar smaak
Mooie olijfolie (niet bitter)

200 a 250 gram droge pasta
Kijk op de verpakking of er al bronzo op staat, dan is het met een goede machine gemaakt en pakt de saus beter. Bijvoorbeeld Barilla of La Milisana of De Cecco. Allemaal te vinden in de supermarkt.


bereiding:

Hak 50 gram van de pistachenoten fijn om er later overheen te doen. Hou ook een paar basilicumblaadjes achter.

Maal de rest van de pistache met knoflook, basilicum, kaas fijn. Dit kan met een staafmixer, hakmolentje of vijzel. Voeg er naar smaak zout en citroensap of rasp bij. Voeg er olie bij net zolang het de gewenste dikte heeft.




De gerookte kip in stukjes snijden en opwarmen op 150 graden hete lucht.

Pasta koken en een kopje kookwater bewaren na het afgieten.  Meng de pesto met de pasta en voeg een beetje kookvocht toe om het geheel te binden. Hierdoor wordt het smeuiger en hecht de pesto zich aan de pasto. Goed doorwarmen met de kip erbij. Afmaken met gehakte pistachenootjes en blaadje basilicum.