Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

ingrediënten: (4 personen of 2 personen 2 dagen)

2 rode uien, middel
3 tenen knolfook
1 aubergine
1 courgette
1 paprika rood of geel
8 pomedore tomaten of 5 a 6 vleestomaten (zo rood mogelijk)
1,5 bouillonblokje groente
2 eetlepels balsamico azijn (of schepje suiker maar dan mis je het zuurtje van de azijn)
Takje rozemarijn en laurierblad
Halve eetlepel Provencaalse kruiden, of Italiaanse kruiden
1 kleine theelepel chilivlokken naar smaak
Paar eetlepels olijfolie om in te bakken


Aan de slag:

Zorg dat je hoeveelheid groente een beetje in verhouding is. Anders neem je een halve aubergine of courgette. Snijdt de tomaten kruislings in om ze later te kunnen ontvellen. Zet ze in een kom of pan en overgiet ze met kokend water. Laat staan.
Snijdt de uien en knoflook fijn en verwarm ze met de olijfolie zachtjes tot de uien glazig worden.



Snijdt de overige groente in kleine stukjes  en voeg deze bij de uien, bak goed aan. Intussen de tomaten ontvellen en ook in stukjes snijden. Bij de groente voegen. Daarna de balsamico, kruiden en verkruimeld bouillonblokjes toevoegen. GEEN water toevoegen. Laat dit met de deksel er schuin op zachtjes koken. Ik haal na 25 minuten het deksel er af om wat vocht te laten verdampen. Totaal ongeveer 45 minuten koken. Korter kan ook, dan is het minder zacht.