Ingrediënten voor 2 personen:
2 of 3 Witlof stronkjes
1 pond aardappelen
1 ons ham in plakjes
Zakje geraspte belegen kaas
1 zakje Honig Tagliatelle roomsaus
Melk
boter
Nootmuskaat, peper, zout
Kook de aardappelen en maak er stevige puree van met boter, melk, nootmuskaat, peper.
Snij de witlof in reepjes en blancheer ze in zout water. Laat goed uitlekken.
Snij de ham in reepjes.
Maak een sausje van half pakkie zakkie met 2,5 dl melk. Het mag een beetje dikker zijn, dus voeg wat saus poeder bij als het te dun is. Door de witlof wordt het toch nog beetje dunner.
Voeg witlof en ham (en beetje kaas) toe aan de saus.
In een ingevette schaal eerst de groentesaus, daarna aardappelpuree en dikke laag kaas bovenop.
20 minuten in 200 graden, of tot er een lekker bruin korstje op zit.