Ingrediënten Pasta Carbonara kip en citroen (4 personen)
250 gram spaghetti of tagliatelle
300 gram kipfilet
4 eieren (2 hele, 2 eigeel)
175 gram pancetta of ontbijtspek
100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
handvol kleine tomaatjes, 4 salieblaadjes (0ptioneel)
100 ml slagroom
rasp van 1 citroen
50 gr ongezouten boter, 2 eetlepels olijfolie
bereiding:
1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak de stukjes in 6 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de tomaatjes toe. Leg apart met aluminiumfolie erover heen. Vervolgens bak je de spekjes in de pan en roer de salie er op het laatst door. Het spekvet blijft in de pan!
2. Kook de spaghetti beetgaar.
3. In de tussentijd: breek 2 hele eieren en de eigelen in een kom en voeg de slagroom en citroenrasp, kaas en zwarte peper toe. Dit klop je luchtig met een garde.
4. Langzaam het spekvet weer verwarmen, voeg de pasta uit de pan toe met aanhangend water (dus niet afgieten! )
5. Doe het gas uit! Anders gaat je ei stollen. Al roerend het ei/geraspte kaas/room mengsel erbij voegen. Er ontstaat een soort saus. Daarna nog wat zwarte peper, geraspte kaas er overheen strooien. Afmaken met peterselie en schijfje citroen en meteen serveren (op voorverwarmde borden)