Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

 Ingrediënten Pasta Carbonara kip en citroen (4 personen) 

250 gram  spaghetti of tagliatelle

300 gram kipfilet

4 eieren (2 hele, 2 eigeel)

175 gram pancetta of ontbijtspek

100 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt

handvol kleine tomaatjes, 4 salieblaadjes (0ptioneel)

100 ml slagroom

rasp van 1 citroen

50 gr ongezouten boter, 2 eetlepels olijfolie



bereiding:

1. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak de stukjes  in 6 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de tomaatjes  toe. Leg apart met aluminiumfolie erover heen. Vervolgens bak je de spekjes in de pan en roer de salie er op het laatst door.  Het spekvet blijft in de pan!

2. Kook de spaghetti beetgaar. 

3. In de tussentijd: breek 2 hele eieren en de eigelen in een kom en voeg de slagroom en citroenrasp, kaas en zwarte peper toe.  Dit klop je luchtig met een garde.




4. Langzaam het spekvet weer verwarmen, voeg de pasta uit de pan toe met aanhangend water (dus niet afgieten! )

5. Doe het gas uit!  Anders gaat je ei stollen.  Al roerend het ei/geraspte kaas/room mengsel erbij voegen. Er ontstaat een soort saus. Daarna nog wat zwarte peper, geraspte kaas  er overheen strooien. Afmaken met peterselie en schijfje citroen en meteen serveren (op voorverwarmde borden)