Ingrediënten voor 4 personen
schaaltje van ongeveer 20 bij 30
Voor de mascarpone crème:
1 kakelvers ei (je gebruikt alleen de dooier) 2 eetlepels witte basterdsuiker
Scheutje vanille aroma
250 gram mascarpone koud!
2 eetlepels advocaat.
Voor het koffiemengsel:
4 eetlepels sterke koffie
1 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels amaretto
Plakjes chocolade cake.
(voor een hele cake:
200 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram bloem
4 eieren
snufje zout
1,5 theelepel bakpoeder
40 gram cacaopoeder)
Cacao
Mixer
zeefje
bereiding:
zorg voor een koude omgeving (dus niet boven de oven of naast de kookplaat waar iets staat te pruttelen) en koude ingrediënten.
Scheid het ei. Klop de eidooier en de suiker met de mixer tot een lichtgeel, luchtig mengsel en het meer is geworden. Zet het weg in de koelkast.
Roer de mascarpone los (ik doe dat met de garde i.p.v met de mixer, om te voorkomen dat de mascarpone te warm en te zacht wordt). Dan met de garde of spatel het ei mengsel met de mascarpone luchtig vermengen. Roer de advocaat er luchtig door en proef of het naar smaak is. Voeg anders nog iets meer advocaat of suiker toe.
Zet weg in de koelkast.
Sterke koffie zetten. In een kopje/schaaltje doe je de amaretto en suiker en giet de hete koffie er op en roer zodat de suiker smelt. Laat beetje afkoelen. Als je te weinig hebt, maak je later nog een beetje erbij.
In een schaal leg je de plakjes cake van ongeveer 1,5 cm naast elkaar met de
Het koffiemengsel giet je over de cake. Zorg dat elk plakje cake wel met koffie is bevochtigd, mag ook op de bodem komen. Dan het mascarponemengsel erover.
De cacao strooi je op het laatst door een theezeefje (of cacaostrooier) er op het voor het serveren overheen. (je kunt dit ook weglaten en met een paar chocolaatjes of mokka boontjes versieren)