Voor 4 personen.
Ingrediënten:
Mango/ passievrucht coulis
1 grote mango
5 passievruchten
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel water
1 eetlepel basterdsuiker
Muntblaadjes ter garnering.
Mascarponemousse
1 bakje mascarpone 250 gr
1 bakje slagroom 125 gr
Naar smaak basterdsuiker (begin met 2 eetlepels)
Theelepel vanille essence.
4 Mini pavlova’s (let op dit duurt wel 3 uur)
2 eieren (zorg voor paar reserve eieren)
100 gram witte basterdsuiker
Kwart eetlepel maizena
½ theelepel vanille essence
½ theelepel witte wijn azijn
of 125 g Cantuccini (4 achterhouden, de rest verkruimeld)
Pavlova:
Verwarm de oven voor op 100 graden (geen hete lucht)
Je gaat de eieren scheiden. Zorg voor een brandschone kom en was je handen. Er mag absoluut geen eigeel bij het eiwit komen. Dus splits de eieren boven 2 kleine kommetjes en gooi het schone eiwit over in je grote kom. Anders kun je straks alles weggooien. Als je 2 goeie eiwitten hebt ga je kloppen met de mixer tot het er goed stevig en luchtig uitziet.
Daarna in gedeelten de suiker erbij. Als de suiker goed is opgenomen, de vanille erbij. Dan maizena en de azijn. Als het goed is kun je de kom op zijn kop houden en kun je stijve pieken maken.
Je tekent op bakpapier 4 rondjes en draait het bakpapier om. Op de schone kant, spreid je de merengue uit over de rondjes, zorg dat er een kuiltje in het midden ontstaat dat is makkelijker om later te vullen met room.
De merengues gaan zeker 1.40 in de oven. Niet kijken tussentijds. Zijn ze droog als je er op tikt, zet je de oven uit en laat ze met de ovendeur op een kier nog een uur drogen. (op de foto zijn ze eigenlijk iets te bruin..)
Slagroom met 1 eetlepel basterdsuiker stijf kloppen met de mixer. Mascarpone met 1 eetlepel basterdsuiker en halve theelepel vanille aroma luchtig kloppen. Dit met een lepel/garde o.id. luchtig vermengen. Proef of je het zoet genoeg vindt, anders nog wat suiker erdoor. En mengsel in de koelkast zetten.
Mango/passievrucht coulis.
Mango schillen en vruchtvlees van de pit snijden in blokjes. In een pannetje met citroensap, eetlepel water en suiker laten smelten. Als de blokjes zacht worden nog even op hoger vuur doorkoken. Dan met de staafmixer pureren. Daarna de inhoud van de passievruchten toevoegen en nog even paar minuten doorkoken. Voeg steeds wat water toe als het te dik wordt. Proef af of het niet al te zuur is. Fris mag. Laten afkoelen.
Dan ga je opbouwen. Lepel mascarpone room op de pavlova, lepel coulis er op en afmaken met muntblaadjes. Als de pavlova's breken, kun je er ook een laagjes dessert van maken in een glaasje met verkruimelde merenque. Of je gebruikt cantuccini koekjes i.p.v merengues. Allemaal lekker!