Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingrediënten voor lage bakvorm 28 a 30 cm (geen springvorm, daar lekt de karamel doorheen):

Voor de bodem:

1 pak Koopmans appeltaartmix + bijbehorende ingrediënten

(of voor zelfgemaakt deeg 125 gram bloem,  50 gram boter, 25 gram suiker en eidooier)
Voor de vulling en karamel:
1 kilo zure appels, geschild en in plakjes gesneden
kaneel
50 gram boter
150 gram suiker
Voor erbij:
Kaneelijs of vanille-ijs, slagroom


Aan de slag:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Hete lucht 175 graden.

1.Het deeg maken volgens aanwijzingen op het pak en zet het deeg zolang in de koelkast


2. De appels heb je geschild en in dikke schijfjes klaarliggen, de bodem van de vorm ingevet.

3.Dan ga je de karamel maken.
De boter smelten in een stevig pannetje, de suiker erin verwarmen tot het lichtbruin kleurt. Hiervoor heb je geduld nodig. Niet roeren, maar gewoon het proces volgen van bruisen, bruin en vloeibaar worden.





4, De karamel in de vorm gieten. De parten appel dakpansgewijs over de karamel leggen. Bestuiven met wat kaneel. 

5. Het deeg iets groter uitrollen van de vorm en er overheen leggen.  Wat aandrukken tegen de rand aan over de appel. Gaatjes er in prikken met een vorm


5. Het deeg iets groter uitrollen van de vorm en er overheen leggen. Wat aandrukken tegen de rand aan over de appel. Gaatjes er in prikken met een vork

6. De taart in 30 a 40 minuten in het midden van de over goudbruin bakken.
5 minuten laten afkoelen en dan op een groot bord of schaal omkeren zodat de appels boven liggen. Klein beetje afkoelen en warm (maar niet gloeiend heet) serveren met bolletje kaneelijs of roomijs en beetje slagroom, snufje kaneel op de room.

foto volgt....