Omalasanja
Direct vanuit ANJA'S Cucina

Ingredienten met 1,5 liter bouillon

3 kleine uien
4 tenen knoflook
2 winterpenen
2 grote bleekselderij
300 gram savooiekool
300 gram cavollo nero
2 blikken cannelloni bonen (1 gepureerd)
Blik tomatenpulp, of gepelde Italiaanse tomaten
Aardappel aan stukjes
2 laurierblaadjes
Snufje tijm
Halve theelepel venkelzaad
Zout, peper
3 sneden zuurdesembrood
1,5 liter groentebouillon
Olijfolie



bereiden:

Snijdt de ui, knoflook, bleekselderij en wortel aan stukjes en fruit ze even aan in de olie. Dan bouillon en tomaten erbij. Dan voeg je 1 blik gepureerde bonen toe.
Dan snijd je de kolen in reepjes en voeg deze bij de bouillon.
Voeg de kruiden toe.
Laat deze soep 1,5 uur zachtjes koken. Dan voeg je de de hele bonen toe.
Laat de soep enigszins afkoelen.

Maak je de soep met gedroogde witte bonen dan week je 200 gram witte of canellonibonen een nacht.
Je maakt dan de bouillon (1,5 liter water) met de geweekte witte bonen en beetje knoflook, zout. (eerst knoflook beetje bakken) rozemarijn kan ook. Kook ze een uur. De helft van de bonen haal je er uit en bewaar je voor het laatst. De rest pureer je en dit is de basis van je soep. Daarna volg je het recept.

Leg 3 sneden zuurdesembrood op de bodem van een andere pan of kom en giet de soep hier op. (dit bindt de soep)  laat de soep helemaal afkoelen en warm deze later, liefst volgende dag weer op. Lekker met glaasje rode Italiaanse wijn ;)