ingrediënten voor 6 personen :
1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden.
2 rode uien
3 frisse appels, citroensap
6 augurken
300 gr restje rundvlees of plak ham in blokjes gesneden
300 gram doperwten, diepvries even geblancheerd
6 eieren, 6 augurken, slablaadjes, 8 eetlepels mayo, tomaatjes, zilveruitjes etc.
Bereiden:
Breng pan met water aan de kook en gooi de blokjes aardappel in het kokende water met zout. Na 5 minuten beetgaar (garen nog wat door). Afgieten en afspoelen tot ze lauwwarm zijn en laat ze verder afkoelen in een schone theedoek. (afdrogen)
Schil de appels, snijdt ze in nette stukjes en besprenkel ze met citroen om verkleuring van appel tegen te gaan.
Pel en snipper de uien.
Kook de eieren hard.
Klop een dressing van 50 ml azijn (ik gebruik de kruidige azijn van de augurken, olijfolie, mosterd en meng er 2 eetlepels mayo doorheen.
Meng de appels, aardappels, uien, doperwten, blokjes vlees, en blokjes augurk in een grote kom en meng met de dressing, zout en peper. Proef of je het zuur en zout genoeg vindt, pas het aan. Mag best fris smaken.
Beleg een grote schaal met slablaadjes, maak een bol van de huzarensalade. Bedek met een laagje afgeslapte mayonaise (dit is mayo die je verdunt met beetje water en azijn). Garneer met zilveruitjes, waaiers van augurk, tomaatjes, etc. Ik had op de foto de beschikking over gekleurde bloemetjes (Sligro) en mooie gemengde jonge saladeblaadjes.